Un italian a găsit o comoară de peste un miliard de lire ascunsă în propria casă, însă nu poate să se bucure de bani

0
Publicat:

Un italian de 50 de ani a găsit în pereții propriei case moștenite de la bunicul său obligațiuni guvernamentale din anii fascismului în valoare de peste un miliard de lire, vechea monedă italiană înainte să treacă la euro, relatează Open.it. 

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Fericirea bărbatului din Ceccano, provincia Frosinone, a fost însă de scurtă durată, întrucât a aflat că bonurile nu mai valorează nimic, deoarece a expirat termenul până la care mai putea fi încasate.

Deși bărbatul vrea să încerce să recupereze banii, trebuie remarcat faptul că acesta nu este primul caz și că Banca Națională a Italiei a respins deja de mai multe ori cazuri similare, dacă nu identice.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani a făcut descoperirea zilele trecute, în timp ce făcea lucrări la casa familiei sale. Într-un perete pe care îl demola, a găsit o cutie de lemn și în interiorul ei un cupon de dobândă fixă de cinci sute de lire datat 1937, cu efigia lui Victor Emmanuel al III-lea, apoi alte cupoane de douăsprezece lire și 25 de cenți și un grafic de amortizare care la scadență, în 1962, ar fi dat un miliard de lire vechi.

Hârtiile ar fi fost ascunse de bunicul său, un fermier care se pare că a uitat de comoara sa din cauza vârstei înaintate, notează publicația italiană Messaggero. 

„Am fost foarte apropiat de bunicul meu și îmi place să cred că el a fost cel care m-a îndrumat spre descoperirea acelei cutii de lemn ascunsă în interiorul peretelui cu obligațiunile guvernamentale. La fel ca oamenii din vremea lui, era un mare economist. Este păcat că rodul sacrificiilor sale a ieșit abia acum la lumină și riscă să fie irosit”, explică muncitorul.

Băratul a apelat la avocați pentru a verifica dacă bonurile de stat mai sunt valabile.

„În acest moment, împreună cu colegii studiem bine acest caz, deoarece există opinii jurisprudențiale discordante. Studiem cazul pentru că aceste obligațiuni valorează milioane de euro”, a explicat avocatul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite