Un fost medium CIA susține că a identificat zona în care se aflau rămășițele unui copil de doi ani, dispărut în mod misterios dintr-un cătun din Alpii francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost medium al CIA a povestit pentru The Sun că a identificat zona în care a fost găsit cadavrul unui copil de doi ani într-un caz de dispariție misterioasă care a șocat Franța.

Copilul a dispărut în urmă cu aproape nouă luni. FOTO @Gendarmerie
Copilul a dispărut în urmă cu aproape nouă luni. FOTO @Gendarmerie

Maiorul Ed Dames, care a făcut parte dintr-un proiect militar secret care a inspirat filmul „The Men Who Stare At Goats” (2009), a spus că i-au trebuit două zile să repereze locul folosind „vederea la distanță”.

Emile Soleil, un băiat în vârstă de doi ani și jumătate, a dispărut din cătunul alpin francez Le Vernet în iulie anul trecut.

Recent, rămășițele sale au fost descoperite într-un câmp care fusese deja cercetat, astfel că localnicii se întreabă acum dacă nu cumva au puse înapoi acolo de presupusul său ucigaș.

Maiorul Dames, în vârstă de 74 de ani, a arătat The Sun e-mail-urile pe care le-a trimis poliției în decembrie și în care o informa că trupul lui Emile „se găsește în sau în apropierea” unui câmp care s-a dovedit a fi aproape de locul în care au fost găsite rămășițele.

El a spus că cazul i-a fost adus în atenție de cineva. „Mi-a luat două zile. Am început imediat să lucrez. Știam că este un caz grav și că este urgent”.

Maiorul și-a dezvoltat abilitățile de detectiv paranormal în calitate de ofițer de operațiuni și antrenament la unitatea comună de informații paranormale a CIA și a armatei SUA. Programul nu mai există în prezent.

Un craniu și oase au fost observate sâmbătă de un drumeț în râpa Auches.

Zona se află la aproape doi kilometri de locul unde a fost văzut ultima dată băiatul. Primarul François Balique a spus: „Sunt oameni care merg regulat pe poteca din apropiere. Am mers și eu săptămâna trecuta. Voluntarii care l-au căutat au cercetat acolo, sunt sigur. Jandarmii nu puteau să-l rateze cu câinii de urmă”.

Emile a fost găsit în sat pe drumul dintre biserică și capelă FOTO The Sun
Emile a fost găsit în sat pe drumul dintre biserică și capelă FOTO The Sun

„A fost chiar și o exploatare forestieră acolo în toamnă . Nici tăietorii de lemne nu au văzut nimic. Este inexplicabil”, a adăugat el.

„Micuțul a murit, iar cineva s-a dus să-l ascundă acolo mult mai târziu”, este de părere Gilles Thézan, un locuitor al satului.

„Acum că l-am găsit pe micuțul Emile, poliția va putea să accelereze ancheta”, a spus el.

„Satul blestemaților”

Copilul fusese lăsat de părinți în grija bunicului său, Philippe Vedovini, în vârstă de 58 de ani. Un martor a relatat că l-a văzut pe Vedovini tăind lemne în afara casei în momentul în care se crede că Emile s-a depărtat.

Acest bunic a renunțat la călugărie pentru a se căsători. La începutul acestei luni, s-a aflat că a fost interogat în 2018 într-o anchetă penală privind abuzurilor asupra copiilor la școala la care lucra.

El ar fi recunoscut că a aplicat o corecție fizică „oarecum dură”, dar a insistat că nu a încălcat niciodată legea .

El și soția lui au crescut zece copii, inclusiv pe mama lui Emile, Marie. Ea și soțul ei, Colomban Soleil au fost, de asemenea, anchetați de poliție în legătură cu trecutul lor politic de extremă dreaptă.

În 2015, Vernet a fost scena a 150 de morți când un copilot care fusese tratat pentru tendințe sinucigașe a provocat prăbușirea unui Airbus A320.

În 2008, proprietarul unei cafenele a fost ucis de un client. „Toată lumea o spune – ai senzația că Vernet e un sat al blestemaților”, a spus un locuitor.

Pe 8 iulie 2023, Emile Soleil dispare din casa bunicilor săi situată într-un cătun de lângă Le Vernet din Alpes-de-Haute-Provence.

Între 8 și 14 iulie 2023 are loc o căutare uriașă cu forțe de poliție care nu dă însă niciun rezultat.

Pe 14 iulie 2023, polițiștii abandonează căutările.

Pe 30 martie 2024, o femeie găsește oase în apropierea satului din care a dispărut Emile.

Pe 31 martie 2024, anchetatorii confirmă că rămășițele aparțin copilului de doi ani dispărut și ancheta se reia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite