Un eurodeputat grec a fost arestat la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioannis Lagos FOTO EPA-EFE
Ioannis Lagos FOTO EPA-EFE

Eurodeputatul Ioannis Lagos, fost membru al partidului neonazist Zori Aurii, a fost arestat marţi, la Bruxelles, după ridicarea imunităţii sale parlamentare, informează o sursă din poliţia greacă citată de AFP.

Potrivit acestei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul, loannis Lagos, condamnat în ţara sa la 13 ani şi opt luni de închisoare pentru „conducerea unei organizaţii criminale” şi vizat de un mandat de arestare internaţional, „a fost arestat la Bruxelles”

Parlamentul European a ridicat luni seara imunitatea eurodeputatului Ioannis Lagos. Ridicarea imunităţii a fost decisă de o foarte largă majoritate, cu 658 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 10 abţineri. Procedura a fost declanşată la cererea autorităţilor elene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ioannis Lagos, în vârstă de 48 de ani, se numără printre cei circa 40 de membri ai partidului Zori Aurii condamnaţi în octombrie anul trecut, la Atena, după un proces-maraton de cinci ani şi jumătate în legătură cu uciderea, lângă capitala Greciei, a unui militant antifascist, în septembrie 2013.

Lagos beneficia de imunitate parlamentară după ce a fost ales în iulie 2019 în Parlamentul European din partea Zorilor Aurii, formaţiune din care s-a retras câteva luni mai târziu pentru a deveni independent, notează AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite