Un diplomat rus a fost găsit mort lângă Ambasada din Berlin. Bărbatul ar fi căzut de la etaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasada Rusiei din Berlin FOTO: Profimedia Images
Ambasada Rusiei din Berlin FOTO: Profimedia Images

Ministerul de Externe al Germaniei a confirmat, vineri, că un diplomat rus despre care se crede că a avut legături cu agenţia de spionaj FSB a Kremlinului a fost găsit mort pe trotuar în faţa ambasadei Rusiei din Berlin. Potrivit primelor rapoarte, bărbatul a căzut de la o fereastră.

Bărbatul avea 35 de ani şi lucra ca secretar secund al amabasadei din 2019. Conform primelor cercetări acesta ar fi căzut de un etaj superior al clădirii. Trupul său a fost descoperit pe 19 octombrie, în jurul orei 7:20, în faţa clădirii.

Din motive de confidenţialitate, ministerul nu a oferit alte detalii despre caz, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe într-o conferinţă de presă regulată a guvernului.

Nu a fost stabilită nicio cauză oficială a morţii, deoarece ambasada a refuzat o autopsie. Pentru că bărbatul era diplomat, iar „accidentul” s-a petrecut pe terenul ambasadei, autorităţile germane nu au autoritate să efectueze o anchetă.

Potrivit informaţiilor Der Spiegel, diplomatul mort era înrudit cu un ofiţer de rang înalt din FSB care conduce departamentul responsabil cu lupta împotriva terorismului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite