Un câine a fost scos de sub dărâmături în Antakya, la 23 de zile după cutremurul din Turcia VIDEO

0
Publicat:

Un câine a fost scos de sub dărâmături în Antakya, la 23 de zile după cutremurul care a devastat acest mare oraş din sudul Turciei, a informat joi presa locală, relatează AFP.

Câinele a fost salvat după 23 de zile de la cutremur FOTO:Twiter
Câinele a fost salvat după 23 de zile de la cutremur FOTO:Twiter

Câinele, pe nume Aleks, a rămas prins între plăcile de beton prăbuşite în urma seismului cu magnitudinea 7,8, produs în jurul orei 04:00 dimineaţa pe 6 februarie, potrivit imaginilor difuzate de la operaţiunea de salvare de agenţia de presă turcă DHA, scrie Agerpres.

Proprietarul câinelui, Murat Arici, a fost cel care l-a auzit scheunând şi a avertizat o echipă de salvare trimisă de autorităţile din Konya (centru).

Aleks a fost predat unei asociaţii de protecţie a animalelor (Haytap) pentru a fi examinat înainte de a fi returnat stăpânului său.

Echipele de intervenţie au salvat sute de pisici, câini, păsări, iepuri, şi chiar vaci şi oi, prinse sub dărâmături în sudul Turciei.

Ultimii supravieţuitori, un cuplu, au fost descoperiţi în Antakya pe 18 februarie.

De atunci, căutările au fost suspendate oficial în nouă din cele 11 provincii afectate, cu excepţia Hatay şi Kahramanmaraş, unde a fost localizat epicentrul seismului.

Cutremurul din 6 februarie, considerat cea mai gravă catastrofă produsă vreodată în istoria Turciei moderne, a provocat peste 45.000 de decese în ţară şi alte peste 5.000 în Siria vecină, şi a distrus sute de mii de clădiri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite