Un bebeluş de origine română din Spania a scăpat de COVID-19 după 70 de zile la ATI. Copilul a părăsit spitalul în uralele personalului medical VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bebelus din valencia foto captura

Un copil de origina română a contactat noul coronavirus la nouă zile după ce s-a născut, de la fratele său mai mare, care era asimptomatic. După 70 de zile de îngrijiri la un spital din Valencia, Petru a fost externat în aplauzele personalului medical.

Bebeluşul a ajuns în stare gravă la spital, anul trecut. La început a avut probleme respiratorii şi a fost alimentat cu greu.

Din această cauză, recuperarea bebeluşului a fost dificilă, iar în primele zile, părinţii lui Petru, Cristina şi José, nu l-au putut vedea decât prin videoconferinţă, arată EuroWeely.

Părinţii copilului l-au dus pe Petru la urgenţe pe 9 octombrie, iar echipa de pediatrie a spitalului din Valencia l-a transferat la terapie intensivă, unde a fost confirmat cu noul coronavirus, contactat de la fratele său mai mare, care era asimptomatic.

Medicii spanioli spun că este un caz foarte rar de COVID-19 cu astfel de simptome la copii nou-născuţi.

După 70 de zile la terapie intensivă, Petru a părăsit spitalul în uralele personalului care s-a adunat pe hol să-şi ia la revedere de la acesta şi de la mama lui.

Aceasta a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru grija arătată de personalul secţiei de pediatrie, precizând că a beneficiat permanent de suportul medicilor. „Nici eu şi nici familia mea nu vom uita vreodată solidaritatea şi afecţiunea arătată de întregul spital”, a afirmat mama băiatului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite