Un avion decolat din Ucraina a aterizat de urgenţă în Turcia, din cauza unei tentative de deturnare. Atacatorul s-a predat şi a fost dus la interogatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseul avionul care a fost forţat să aterizeze.
Traseul avionul care a fost forţat să aterizeze.

Un avion al companiei turce Pegasus decolat din Ucraina a fost forţat de autorităţile turce să aterizeze de urgenţă, vineri seară, la Istanbul, după o tentativă de deturnare.


UPDATE „Piratul aerului a fost imobilizat în urma unei operaţiuni a forţelor de securitate. S-a terminat”, a anunţat guvernatorul Istanbulului, Hüseyin Avni Mutlu, citat de AFP. Atacatorul nu avea asupra sa arme, a mai precizat Mutlu. Ucraineanul care a urmărit deturnarea avionului a fost dus la o secţie de poliţie pentru a fi interogat, acesta fiind „rănit lejer”, potrivit lui Avni Mutlu.

UPDATE Potrivit AFP, forţele speciale turce au pătruns în avionul de pasageri şi l-au imobilizat pe suspectul ucrainean. Aeronava cu 110 pasageri la bord se întoarce în Ucraina, fiind escortată de un avion militar F16, informează ediţia online a cotidianului turc „Hürriyet”.

Agenţia de presă turcă Cihan News a dat publicităţii presupusa imagine a reţinerii atacatorului. Fotografia a fost realizată în interiorul avionului şi prezintă un bărbat, într-un tricou sport, inscripţionat cu numărul 11. Scaunele din jurul său sunt goale.

Barbatul care a icnercat sa deturneze un avion spre Soci FOTO AFP

Bărbatul care a încercat să deturneze avionul FOTO AFP

UPDATE Atacatorul s-a predat, după două ore de negocieri cu reprezentanţii poliţiei din Istanbul. În prezent, se află în custodia forţelor de ordine.

UPDATE Habib Soluk, un oficial turc din Ministerul Transporturilor, a declarat că „atacatatorul nu a intrat în cabina piloţilor. Nava a fost deturnată înainte să intre în spaţiul aerian turc“.

Potrivit lui Soluk, „în avion se află, în prezent, un translator de naţionalitate turcă, care încearcă să-l calmeze pe pasagerul ucrainean“. În acelaşi timp, autorităţile încearcă să-l convingă să se predea.

Potrivit agenţiei de presă Dogan, pasagerul ar fi fost în stare de ebrietate încă de la momentul decolării, fiind convins de echipaj şi de restul pasagerilor să aterizeze în Istanbul.

avion

Avionul a fost trimis pe o pistă secundară, în zona de siguranţă FOTO: REUTERS

Potrivit presei turce, imediat după decolarea din oraşul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a ameninţat că va arunca în aer avionul care avea 110 pasageri la bord dacă nu se va îndrepta spre Soci, staţiune rusă unde se desfăşoară în acest moment ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Forţele aeriene turce au intervenit şi au obligat piloţii să aterizeze pe Aeroportul internaţional Sabiha Gökçen din Istanbul, a transmis Mediafax.

Potrivit ziarului Hurriyet, Forţele Aeriene turce au trimis un avion de vânătoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri şi constrângerea piloţilor să aterizeze de urgenţă.

Avionul a aterizat în siguranţă.

   „Un pasager a încercat să deturneze un avion Pegasus care se îndrepta spre Soci, iar avionul a aterizat la Istanbul” - Mehmet Sumer, editor în cadrul Küresel Bakış-World News. 

Ministerul Transporturilor din Turcia: un ucrainean care a încercat să deturneze avionul Pegasus ameninţând cu o bombă a cerut să ajungă la Soci - Joe Khawly, jurnalist în cadrul Sky News Arabia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite