Un autocar belgian care transporta copii a luat foc, în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un autocar belgian care transporta copii a luat foc FOTO Arhivă Adevărul
Un autocar belgian care transporta copii a luat foc FOTO Arhivă Adevărul

Motorul unui autocar belgian a luat foc, marţi dimineaţa, înainte de intrarea în tunelul Gothard, la Göschenen, în Elveţia. Pasagerii, majoritatea copii, aflaţi în drum spre o tabără de schi din Italia, au reuşit să părăsească vehiculul teferi, relatează AFP.

Cei 45 de pasageri, între care 38 de copii cu vârste cuprinse între zece şi 12 ani, au putut să evacueze autocarul fără incidente, anunţă poliţia cantonului Uri, potrivit Mediafax.

Incidentul s-a produs la ora locală 5.00. Şoferul a oprit pe banda pentru oprire de urgenţă, pentru ca pasagerii să poată coborî.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.  În locul autocarului implicat în incident a fost adus un altul.

Anul trecut, la 13 martie, un autocar belgian care transporta copii belgieni ce se întorceau dintr-o tabără de iarnă din Elveţia a lovit frontal peretele de beton al unui tunel, în cantonul Valais. Accidentul s-a soldat cu 28 de morţi, între care 22 de elevi. Ancheta asupra cauzelor acestei drame continuă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite