UE ia în considerare posibilitatea înstrăinării activelor oamenilor de afaceri ruşi în favoarea Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg, discuţia este într-un stadiu foarte incipient, încă nu s-au luat decizii concrete. „Utilizarea bunurilor pentru plata despăgubirilor de război” este considerată una dintre opţiuni.

Politicienii UE iau în considerare posibilitatea de a folosi activele îngheţate ale celor mai mari antreprenori ruşi pentru a finanţa lucrările de refacere a infrastructurii Ucrainei, a raportat vineri agenţia de ştiri Bloomberg, citând o serie de surse. Potrivit acestora, discuţia este într-un stadiu foarte incipient. Încă nu s-au luat decizii concrete. Interlocutorii agenţiei susţin că „utilizarea bunurilor pentru plata despăgubirilor de război” este considerată una dintre opţiuni.

Bloomberg subliniază că purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE), Eric Mamer, comentând această informaţie, a remarcat că „momentan activele sunt doar îngheţate”, iar preşedintele CE Ursula von der Leyen „nu a cerut să se studieze această problemă”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decis pe 24 februarie, ca răspuns la un apel al liderilor republicilor din Donbas,  să conducă o invazie în Ucraina. El a subliniat că planurile Moscovei nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene, iar obiectivele sunt demilitarizarea şi denazificarea ţării. După aceea, SUA, UE, Marea Britanie, precum şi o serie de alte state au impus sancţiuni împotriva persoanelor fizice şi juridice ruse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite