Ucrainenii i-au zdrobit pe ruși la Avdiivka: sute de soldați uciși și zeci de blindate distruse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ucraineană a informat vineri că a respins un nou asalt rusesc asupra oraşului Avdiivka, centru industrial în estul ţării vizat în ultimele săptămâni de intense atacuri ruseşti, afirmând în acelaşi timp că a provocat "numeroase pierderi" inamicului, potrivit France Presse, preluat de Agerpres.

Rușii bombardează intens orașul Adviivka FOTO EPA-EFE
Rușii bombardează intens orașul Adviivka FOTO EPA-EFE

"Inamicul şi-a reînnoit atacurile şi nu renunţă la tentativele de a încercui Avdiivka", a anunțat Statul Major General al armatei ucrainene în raportul său de vineri dimineaţă, postat pe Facebook.

"Soldaţii noştri menţin cu fermitate liniile de apărare", se afirmă în raport, în care se menţionează că forţele ruse au pierdut în jur de 900 de soldaţi, iar circa 150 de blindate au fost distruse sau grav avariate în această zonă în ultimele 24 de ore.

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a publicat la rândul său o fotografie cu un vehicul blindat ars şi ceea ce arată ca un cadavru a cărui imagine este blurată. "Avdiivka. Războinicii noştri îi distrug pe ruşii care încearcă să atace de pe flancuri", a scris el pe Telegram.

Comandantul şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat joi seara pe Telegram că s-a deplasat pe frontul din Avdiivka, unde "adversarul nu renunţă la tentativele de a străpunge apărarea noastră". El a precizat că a discutat cu comandanţii de pe teren despre tactica şi "nevoile prioritare" ale unităţilor desfăşurate în acel sector.

Într-o înregistrare video cu care şi-a însoţit mesajul, generalul ucrainean poate fi văzut în spaţiu liber purtând cască şi vestă antiglonţ, apoi într-un post de comandă într-un adăpost, vorbind cu soldaţii care îi relatau cum au doborât un avion de vânătoare rusesc Su-25.

"Inamicul utilizează activ unităţile de asalt, lansează un număr mare de blindate şi recurge la aviaţie şi artilerie", a afirmă Zalujnîi.

Trupele ruse şi-au lansat precedentul asalt asupra oraşului Avdiivka în 10 octombrie, dar prima lor încercare s-a soldat cu pierderi grele.

Vorbind la televiziunea ucraineană, primarul Vitali Barabaş declara nu mai departe de miercuri că, în ciuda faptului că situaţia pare că s-a "calmat" în zilele precedente aceasta se datorează faptului că forţele ruse pregătesc un nou atac.

Acesta nu este sfârşitul poveştii care a început la 10 octombrie (...) rezistenţa (ucraineană) a stabilizat situaţia în acest moment, dar vedem unele lucruri şi nu s-a terminat“, a spus el. "În zilele următoare, ne aşteptăm ca situaţia să se agraveze", a adăugat edilul.

Situată pe linia frontului din 2014, această localitate se află la 13 km nord de Doneţk, aflat sub controlul Moscovei, capitala regiunii cu acelaşi nume, a cărei anexare a fost revendicată de preşedintele rus Vladimir Putin în urmă cu un an.

Construit în jurul unei uriaşe uzine cocso-chimice, care număra 4.000 de persoane până la război, oraşul Avdiivka mai are în prezent aproximativ 1.600 de locuitori, faţă de 30.000 înainte de invazia rusă, potrivit primăriei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite