Ucrainenii au doborât una din cele mai avansate drone de atac folosite de Rusia. Cât de periculoase sunt VIDEO

0
0
Foto Defence Blog
Foto Defence Blog

Ucraina ar fi doborât una din cele mai avansate drone de atac folosite de Rusia în război, potrivit unor imagini publicate pe reţelele de socializare, scrie Hotnews.

După numeroasele drone de cercetare de tipul Orlan-10, Ucraina ar fi reuşit pentru prima dată în acest război să doboare o dronă mare rusească, o aeronavă fără pilot folosită de Rusia pentru a ataca diverse ţinte în timpul războiului, una dintre cele mai moderne din arsenalul armatei roşii.

Imagini apărute pe reţelele sociale arată rămăşiţele a ceea ce pare a fi o dronă rusească de atac Orion, sau Inokhodets cum este ea cunoscută în rândul forţelor armate ale Rusiei, scrie Hotnews.

Dronele Orion / Inokhodets au fost folosite de Rusia în războiul din Ucraina pentru a executa lovituri asupra forţelor ucrainene şi, din ce se ştie public până acum, au fost singurele drone de atac folosite de ruşi în conflict.

„Capacitatea de transport a dispozitivului este de 300 de kilograme. Drona este capabilă să urce la o altitudine de 7,5 kilometri şi să atingă viteze de până la 200 km/h, iar raza de operare este de 300 de kilometri”, spune ministerul rus al apărării.

Dronele Orion sunt capabile să lanseze atât muniţii aer-sol, cât şi rachete aer-aer cu care să atace drone inamice sau elicoptere.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite