Ucrainenii au atacat din nou Podul Antonovski, considerat strategic, cu sisteme HIMARS

0
Publicat:

Forțele ucrainene au lovit miercuri o trecere cu feribotul de lângă podul Antonovski, potrivit unor videoclipuri care au apărut pe rețelele de socializare, la scurt timp după ce au au fost raportate mai multe explozii în Herson, relatează publicațiile ucrainene.

Bombardamentul asupra podului Antonovski, efectuat de sistemele HIMARS Foto: Captură video
Bombardamentul asupra podului Antonovski, efectuat de sistemele HIMARS Foto: Captură video

Trecerea cu feribotul de lângă podul Antonovski din Herson, construită în grabă de ocupanții ruși, a fost distrusă astăzi de rachetele GMLRS lansate de sistemele HIMARS”, a declarat Yury Mysyagin, vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională din Ucraina, conform TSN.

Informația a fost confirmată de surse pro-ruse. Potrivit acestora, bombardamentul a fost efectuat cu rachete trase de sistemele HIMARS, 6 dintre cele 18 rachete au lovit zona podului Antonovsky, conform ZN.

De asemenea, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au lansat un atac și asupra orșului Snihurivka, regiunea Nicolaiev, dar și asupra unui depozit de muniție al forțelor militare ruse de lângă Ciornobaiivka, în regiunea Herson, care a fost distrus.

"Forțele armate ale Ucrainei au lansat un atac extrem de reușit asupra ocupanților din Herson. Au lovit (de asemenea) sistemele de apărare aeriană, care bombardau și orașul Nicolaev ", a afirmat adjunctul Consiliului Regional Herson, Serhii Khlan, pe pagina sa de Facebook.

Orașul Snihurivka este situat la intersecția drumurilor dintre regiunile Nicolaev și Herson, prin care trece și traseul T1505, artera logistică a armatei ruse.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite