Ucraina atacă din nou Podul Antonovski, considerat strategic, la periferia oraşului Herson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter @TpyxaNews
FOTO Twitter @TpyxaNews

Forţe ucrainene au atacat din nou, în noaptea de duminică spre luni, un pod important, la Herson, un oraş situat în sud, ocupat de armata rusă, anunţă autorităţile de la Kiev, relatează AFP.

„Ce noapte pentru ocupanţi în regiunea Herson! Atacuri în zona Podului Antonovski”, scrie pe Facebook un deputat regional, Serghii Hlan.

Aceste atacuri au fost confirmate de către o purtătoare de cuvânt a Comandamentului de Sud al Forţelor armate ucrainene, Natalia Grumeniuk.

„Efectuarea unui tir pe care l-am pus la punct de mai multe zile are rezultate. Impacturile sunt considerabile atât cu privire la Podul Antonovski, cât şi cu privire la Kahovski”, alt pod, a declarat ea la televiziunea ucraineană.

Podul Antonovski, care se află la periferia Hersonului, este un pod strategic şi vital în aprovizionare, deoarece este singurul care leagă oraşul de malul de sud al Niprului şi de restul regiunii Herson.

Podul a fost vizat - şi parţial distrus - la 27 iulie, ceea ce a obligat armata rusă să-şi regândească lanţurile logistice.

Poduri mobile au fost instalate în zonă.

Hersonul, capitala regiunii cu acelaşi nume, se află la câţiva kilometri de front, unde forţe ucrainene anunţă de mai multe săptămâni o contra-ofensivă cu scopul de a recuceri aceste teritorii pe care le-au pierdut în primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina.

Această regiune - esenţială în agricultura ucraineană - este o zonă strategică deoarece se află lângă Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Ocupând această regiune, Rusia a stabilit un ”pod terestru” care să lege Crimeea de teritoriul rus şi de alte regiuni ucrainene pe care le-a ocupat.

Autorităţile de ocupaţie preconizează un referendum de anexare a Hersonului şi a regiunii vecine Zaporijjea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite