Ucraina sugerează că partizanii se afă la originea exploziilor de la baza aeriană rusă din Crimeea

0
0
Foto Captură Twitter
Foto Captură Twitter

Un înalt oficial ucrainean a sugerat că o serie de explozii la o bază aeriană rusă din Crimeea ar fi putut fi opera unor partizani, întrucât Kievul a negat orice responsabilitate pentru incidentul din adâncul teritoriului ocupat de ruşi, conform Reuters.

Consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski a sugerat şi incompetenţa Rusiei ca posibilă cauză a exploziei de marţi. În urma exploiziei un civil  a murit, iar alte opt persoane au fost rănite, potrivit Departamentului de sănătate din Crimeea anexată de Rusia.

Nori uriaşi de fum au putut fi văzuţi în videoclipurile postate pe reţelele sociale, din Crimeea, o destinaţie de vacanţă pentru mulţi ruşi. Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 şi a folosit-o în februarie ca una dintre rampele de lansare pentru invazia sa.

Mykhailo Podolyak, întrebat de postul de televiziune online Dojd dacă Kievul este responsabil, a răspuns: "Desigur că nu. Ce legătură avem noi cu asta?"

”Oamenii aflaţi sub ocupaţie încep să înţeleagă că ocupaţia se aporpie de sfârşit”, a adăugat el.

Moscova a spus că exploziile, cel puţin 12 conform martorilor, au fost detonări ale muniţiei depozitate, nu rezultatul unui atac.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite