Ucraina se pregăteşte de o n​ouă perioadă de izolare din cauza accelerării răspândirii coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

O izolare mai strictă ar trebui impusă într-o parte a Ucrainei din cauză că propagarea noului coronavirus s-a accelerat după ridicarea a numeroase restricţii la 11 mai, a anunţat, vineri, Guvernul, scrie Le Figaro.

"În anumite regiuni, restricţiile stricte trebuie să fie impuse", a indicat ministrul Sănătăţii Maksym Stepanov, ţara înregistrând, în trei zile, al treilea record cotidian de noi cazuri, cu 921 de contaminări. El nu a precizat unde, când şi care vor fi măsurile care vor fi luate. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut necesitatea ca cetăţenilor să li se explice mai bine obiectivele izolării şi ale distanţării sociale. "Când oamenii vor înţelege asta, vor respecta mai bine carantina", a declarat el. 

Ucraina a înregistrat de la începutul epidemiei 34.984 de cazuri de Covid-19 şi 985 de morţi. La 11 mai, la începutul izolării, număra 15.648 de cazuri, respectiv 408 decese. Autorităţile ucrainene au precizat că 15 din 24 de regiuni au înregistrat creşteri ale infecţiilor, cele mai afectate fiind Lvov şi Rivne. Internările sunt, de asemenea, în creştere. 

Guvernul a explicat această tendinţă prin nerespectarea de către ucraineni a măsurilor de distanţare socială, în contextul în care parcurile, restaurantele şi saloanele de înfrumuseţare s-au redeschis luna trecută şi transportul urban şi naţional a revenit la normal în iunie. 

Vineri, un tribunal ucrainean a amendat un înalt responsabil al controlului epidemiologic care a intrat într-o cafenea fără mască chirurgicală cu 17.000 de hryvnii (561 de euro) pentru încălcarea regulilor sanitare.  

În afară de Ucraina, Armenia şi Azerbaijan se confruntă cu o creştere de cazuri de coronavirus după relaxarea măsurilor restrictive. Azerbaijanul a decis să reimpună de luni o izolare strictă până la 1 august.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite