Ucraina îndeamnă Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia de la Kiev a cerut, vineri, Uniunii Europene să analizeze posibilitatea impunerii de noi sancţiuni Rusiei pentru implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei, relatează Agence France Presse (AFP).

„Trebuie menţinută opţiunea unor noi sancţiuni”, a afirmat ambasadorul Ucrainei la UE, Constantin Ielisiev, potrivit sursei citate.

„Rusia continuă jocul, încercând să creeze un paravan de fum în estul Ucrainei", a precizat oficialul ucrainean..

De asemenea, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, urmează să meargă la Bruxelles săptămâna viitoare, la reuniunea Partidului Popular European, unde se va întâlni cu noul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk. Totuşi, potrivit unor surse ale AFP, liderul de la Kiev nu va participa la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din ţările UE, unde se va discuta despre criza din ţara sa.

Ucraina, la rândul ei, intenţionează să recruteze 40.000 de militari în 2015 şi să-şi dubleze bugetul militar, a declarat vineri ministrul Apărării Stepan Poltorak.

„Preconizăm ca în 2015 să chemăm 40.000 de oameni şi să formăm 10.500 de persoane care vor lucra pe bază de contract", a declarat Stepan Poltorak într-o intervenţie în Parlamentul ucrainean, citat de Mediafax.

Ministrul a anunţat că bugetul alocat forţelor armate se va dubla în 2015 şi va atinge suma de 50 de miliarde de grivne (2,4 miliarde de euro).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite