Ucraina: „Circa 5 milioane de locuitori“ din teritoriile anexate se află în Rusia (Patruşev)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Circa 5 milioane de locuitori" din teritoriile anexate de Moscova - Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie - se află în prezent în Rusia, a afirmat miercuri secretarul Consiliului de securitate rus, Nikolai Patruşev, conform Agerpres.

Nikolai Patruşev, afirmă că Rusia va acorda o atenţie specială ucrainenilor refugiați Foto: Twitter
Nikolai Patruşev, afirmă că Rusia va acorda o atenţie specială ucrainenilor refugiați Foto: Twitter

"Circa 5 milioane de locuitori din Donbas şi regiunile din sud-estul Ucrainei au găsit refugiu în Rusia", a declarat el la finalul unei reuniuni a Consiliului de securitate, citat de agenţiile de presă ruseşti.

Potrivit lui Nikolai Patruşev, "o atenţie specială va continua să fie acordată" acestor persoane venite din regiunile ucrainene anexate de Moscova.

"Pe măsură ce condiţii de securitate vor fi create în aceste regiuni, statul va furniza o asistenţă completă pentru întoarcerea lor în aceste locuri de reşedinţă permanentă", a promis el, fără a preciza când s-ar putea întâmpla acest lucru.

Potrivit unui buletin al Ministerului rus al Apărării publicat miercuri, 4,6 milioane de persoane care trăiau în Ucraina, între care aproape 700.000 de copii, au venit în Rusia de la începutul ofensivei ruse pe 24 februarie.

Aproape 4.000 de persoane au ajuns în Rusia în ultimele 24 de ore, potrivit acestui buletin. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite