Ucraina, atacată din nou cu drone iraniene: Majoritatea atacurilor au vizat Kievul

0
Publicat:

Forțele aeriene ale Ucrainei au anunţat luni că au doborât 13 drone explozive de fabricaţie iraniană din cele 15 lansate de Rusia în cursul nopţii de luni spre marți, relatează AFP.

Drona iraniană Shahed 129 FOTO Profimedia
Drona iraniană Shahed 129 FOTO Profimedia

„Invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu Shahed-131/136 dinspre nord (regiunea rusă Briansk)”, au precizat forţele aeriene ucrainene.

În total, „15 lansări de drone au fost detectate, iar 13 Shahed au fost distruse”, potrivit sursei citate.

Distrugerea dronelor iraniene a fost posibilă datorită sistemelor de apărare antiaeriene furnizate Ucrainei de către aliații săi occidentali, notează AFP.

Autorităţile ucrainene nu au raportat eventuale victime umane sau prejudicii materiale cauzate de cele două drone care nu au fost doborâte, precizează surse citată.

Potrivit şefului administraţiei militare Kiev, dronele au fost lansate în special asupra capitalei Ucrainei, dar toate au fost doborâte.

După mai multe eşecuri pe câmpul de luptă, armata rusă se dedă din octombrie unei campanii de țintire a așa-numitelor infrastructuri esenţiale ale Ucrainei, în special cele energetice.

Frecvenţa acestor atacuri a încetinit în ultimele săptămâni, în condițiile în care Ucraina şi-a consolidat capacităţile de apărare antiaeriană cu sisteme sisteme moderne primite din Occident, cum ar fi NASAMS, IRIS-T, Aspide 2000, Hawk sau Patriot.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite