Tulpina britanică, responsabilă de aproape jumătate din cazurile pozitive din Germania. Creştere îngrijorătoare faţă de luna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plămâni infecţie COVID-19 / FOTO Shutterstock
Plămâni infecţie COVID-19 / FOTO Shutterstock

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 reprezintă deja 46% din cazurile pozitive din Germania, a informat miercuri Institutul Robert Koch. Datele arată un salt major - în urmă cu o lună, procentul era de doar 6%.

Experţii de la Institutul Robert Koch avertizează că tulpină, fiind mai contagioasă şi ducând, potrivit unor studii, la cazur mai grave de COVID-19 va continua să se extindă rapid, ridicând probleme serioase pentru capacitatea Germaniei de a ţine pandemia sub control în timp ce vaccinează cât mai mulţi cetăţeni. 

Vestea bună este că celelalte două tulpini mai contagioase - cele originare în Africa de Sud şi în Brazilia - par să nu se fi răspândit foarte mult pe teritoriul germaniei, analiza institutului arătând că acestea sunt responsabile de un număr mult mai mic de cazuri faţă de tulpina britanică.

Angela Merkel a anunţat recent că Germania va începe de săptămână viitoare o relaxare timidă a restricţiilor, mizând în acelaşi timp pe o campanie amplă de testare pentru a evita un nou val de infectări. Decizia vine în contextul în care numărul de cazuri zilnice din Germania a început să crească din nou, dar campania de vaccinare se derulează în continuare destul de lent.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite