Trupele ucrainene nu exclud recucerirea orașului Bahmut după retragerea Grupului Wagner

0
Publicat:

Soldații ucraineni din Bahmut spun că lupta cu trupele regulate rusești nu va fi "la fel de grea" ca lupta cu trupele Wagner, deoarece acestea sunt lipsite de experiență.

Vedere aeriană a orașului Bahmut FOTO: Profimedia
Vedere aeriană a orașului Bahmut FOTO: Profimedia

Soldații ucraineni din Bahmut speră că forțele Grupului Wagner vor fi înlocuite cu trupe regulate rusești, spunând că acestea din urmă sunt mai ușor de combătut din cauza tinereții și a lipsei de experiență, scrie news.yahoo.com.

Într-un interviu acordat publicației The Washington Post, un operator de drone identificat ca fiind Chuck a declarat că trupele Wagner folosesc "strategii neortodoxe" care le fac greu de prevăzut, în timp ce forțele regulate rusești nu au aceleași calități.

"Lupta cu forțele regulate rusești nu este la fel de dificilă ca lupta cu Wagner", a declarat el pentru Post.

Trupele ucrainene se pregătesc pentru o schimbare a prezenței rusești în Bahmut, în condițiile în care liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat săptămâna trecută că soldații săi se vor retrage după ce Rusia a revendicat controlul total al orașului.

Până la 1 iunie, a declarat Prigojin, mercenarii Wagner vor fi înlocuiți în totalitate de batalioane regulate rusești.

"Predăm pozițiile armatei: muniție, poziții - totul, inclusiv pachetele de rații", a declarat Prigojin într-un videoclip.

Un comandant ucrainean din Bahmut, cunoscut sub numele de Chichen, a declarat pentru The Washington Post că așteaptă cu nerăbdare această schimbare.

"Este interesant pentru că băieții de la Wagner stăteau în micile lor buncăre și nu ieșeau", a spus el, potrivit Post. "În timp ce rușii, ei sunt tineri, sunt proaspeți, sunt noi și practic ies pur și simplu afară. Apoi noi le dăm iadul".

Rusia a revendicat victoria asupra Bahmut care a cunoscut unele dintre cele mai sângeroase lupte din război, la începutul acestei luni. Deși ar putea fi o victorie nesemnificativă, luptele intense au lăsat forțele rusești epuizate înainte de mult așteptata contraofensivă a Ucrainei.

Trupele ucrainene au declarat pentru Washington Post că cea mai mare parte a forțelor lor se află la periferia orașului și că există un potențial plan de "semi-încercuire" a Bahmut și chiar de recucerire a orașului după retragerea Wagner.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite