Theresa May regretă demisiile din cabinetul său, dar refuză să dea înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theresa May Foto: EPA/EFE
Theresa May Foto: EPA/EFE

Şefa Executivului de la Londra, Theresa May, confruntată cu o serie de demisii din guvernul său ca urmare a nemulţumilor legate de proiectul de acord cu Uniunea Europeană privind Brexit-ul, consideră că înţelegerea făcută este în interesul poporului britanic.

Ea a declarat într-o conferinţă de presă susţinută joi seară că regretă demisiile din cabinetul său, dar nu s-a arătat dispusă să dea înapoi.

Theresa May a recunoscut că a fost necesar să fie luate decizii dificile, însă, a afirmat ea, acordul oferă ceea ce poporul britanic şi-a dorit.

„Cred cu toată fiinţa mea că acest curs pe care l-am stabilit este cel potrivit pentru ţara noastră“, a declarat Theresa May.

Premierul britanic a insistat asupra faptului că funcţia de conducere presupune luarea unor decizii corecte, nu a unor decizii uşoare.

Întrebată dacă există riscul ca Brexit-ul să nu mai aibă loc, risc pe care îl evocase mai devreme în parlament,Theresa May a spus că parlamentarii britanici trebuie să acţioneze în conformitate cu dorinţa poporului britanic. 

Totodată, ea a afirmat încă o dată că nu va exista un al doilea referendum privind Brexit-ul, iar Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană pe data de 29 martie 2019.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite