Theresa May, ameninţată cu destituirea. Un lider conservator o acuză că face din Marea Britanie „un stat vasal“ al UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theresa May este ameninţată cu înlocuirea în fruntea Partidului Conservator şi a Guvernului britanic. O decizie în acest sens urmează să fie luată în funcţie de rezultatele de la alegerile locale din mai din Marea Britanie.

Tabăra eurofobă din cadrul Partidului Conservator din Marea Britanie ia în calcul înlocuirea Theresei May la conducerea formaţiunii şi implicit a Guvernului britanic. Destituirea premierului britanic ar putea avea loc dacă Partidul Conservator nu va înregistra rezultate satisfăcătoare la alegerile locale din mai anul curent, transmite The Guardian.

Unii parlamentari conservatori o acuză pe May de lipsă de idei şi sunt nemulţumiţi de strategia adoptată în privinţa negocierilor ieşirii din Uniunea Europeană (UE).

„Theresa May merge pe o gheaţă foarte subţire“, a avertizat un fost ministru conservator, citat de The Guardian.

Jacob Rees-Mogg, noul şef al unui grup de 60 de deputaţi antieuropeni, a acuzat Guvernul May că „se lasă intimidat“ de Bruxelles.

Mai mult, el a acuzat-o pe May că va face din Marea Britanie „un stat vasal“ al Uniunii Europene.

Informaţia apare în timp ce ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, este aşteptat să prezinte, vineri, strategia Marii Britanii pentru perioada de tranziţie după ieşirea sa din UE.

La Davos, ministrul britanic de Finanţe Philip Hammond a apreciat că Brexitul va aduce schimbări „foarte modeste“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite