The Sun: Forţele speciale britanice şi echipamentele „stil Bond” au ajutat la operaţiunea de eliberare a Insulei Şerpilor

0
0
FOTO Twitter
FOTO Twitter

În pregătirile făcute pentru întoarcerea pe Insula Şerpilor, militarii ucraineni au fost asistaţi de forţele speciale britanice, afirmă cotidianul britanic The Sun.

Special Boat Service (o unitate cu destinaţie specială a Marinei Regale a Marii Britanii) a sosit cu ceva timp în urmă, în Ucraina pentru a antrena Centrul ucrainean de Operaţiuni Speciale Navale. Militarilor ucraineni li s-a arătat cum să folosească vehiculele subacvatice „în stilul James Bond”. Aceste vehicule, cunoscute sub denumirea de unităţi de propulsie de scufundare sau scutere maritime, sunt concepute pentru a transporta sub apă scafandri dintr-o unitate de înotători de luptă sau de forţe speciale marine, pe distanţe lungi.

Cu ajutorul lor, scafandrii ucraineni au cercetat coasta pentru a detecta prezenţa minelor antipersonal şi apoi au dat semnalul grupului principal să atace garnizoana rusă.

În primele zile ale invaziei pe scară largă a Federaţiei Ruse, ruşii au ocupat Insula Şerpilor din Marea Neagră.

În noaptea de 30 iunie, militarii ucraineni au lansat un atac  asupra Insulei Şerpilor cu unităţi de rachete şi artilerie. După aceea, ocupanţii au  părăsit insula, numind-o „gest de bunăvoinţă”.

Pe 4 iulie, steagul Ucrainei a fost instalat pe Insula Şerpilor.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite