Tensiuni în interiorul familiei Le Pen. Fondatorul Frontului Naţional afirmă că se simte rănit şi trădat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul Frontului Naţional , Jean-Marie Le Pen, şi fiica sa, Marine, care conduce formaţiunea politică în prezent, continuă divergenţele, cu acuzaţii de trădare sau de eroare politică, informează AFP.

„Pe plan afectiv, sunt foarte rănit”, a afirmat pentru săptămânalul „Le Point” Jean-Marie Le Pen, precizând că nu a mai comunicat cu fiica sa după difuzarea înregistrării video în care face declaraţii cu conotaţii aparent antisemite.  

Marine Le Pen a considerat că această declaraţia tatălui ei este o "eroare politică", cu toate că a contestat că ar avea un caracter antisemit. Drept răspuns, fondatorul formaţiunii de extremă dreapta a precizat că o „eroare politică” este să te aliniezi la un "singur gând", făcând aluzie la cele declarate de mai mulţi membrii ai Frontului Naţional

Blogul lui Jean-Marie Le Pen nu va mai fi găzduit pe site-ul FN, a anunţat anterior pentru AFP avocatul acestei formaţiuni politice, Wallerand de Saint-Just, invocând „motive juridice”. Totodată, un deputat apropiat de FN care i-a sugerat în acest weekend lui Jean-Marie Le Pen să se retragă, i-a reproşat marţi că „încurcă obiectivul lui Marine” pentru a forma un grup în Parlamentul European.

„Suport destul de bine loviturile în faţă, dar nu şi pe cele care sunt date pe la spate”, a adăugat Jean-Marie Le Pen pentru publicaţia franceză citată.

Marine Le Pen a încercat să se distanţeze de anumite mesaje şi declaraţii ale tatălui său, mai ales în ceea ce priveşte diferitele păreri cu privire la străini sau evrei. Principalele subiecte ale Frontului Naţional în perioada de când Marine Le Pen este la conducerea partidului sunt orientate spre tema retragerii din Uniunea Europeană, suveranitatea completă a statului francez şi o libertate în ceea ce priveşte deciziişe referitoare la politicile de migraţie.

Jean-Marie Le Pen, tatăl actualului lider al partidului de extremă dreaptă, este cel care a fost unul din fondatorii formaţiunii  politice în 1972. Nouă ani mai târziu Frontul Naţional are primele rezeultate considerabile în alegerile locale, iar în 1986 are loc prima intrate în Parlament a partidului politic. Punctul culminant al evoluţiei acestei formaţiunii are loc în 2002 când Jean-Marie Le Pen ajunge în turul doi al prezidenţialelor din Hexagon, moment în care va fi învins categoric de contrandidatul său, Jacques Chirac.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite