Ţara arde şi baba se piaptănă. Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, s-a dat în spectacol într-un meci de hochei, după modelul Putin

0
0
Preşedintele belarus Aleksand Lukaşenko, pasionat de hochei ca şi Vladimir Putin
Preşedintele belarus Aleksand Lukaşenko, pasionat de hochei ca şi Vladimir Putin

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a jucat, sâmbătă, într-un meci de hochei pe gheaţă din cadrul unui turneu la nivel de amatori, relatează Reuters.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a jucat, sâmbătă, într-un meci de hochei pe gheaţă din cadrul unui turneu la nivel de amatori, relatează Reuters.

Echipa Preşedintelui Belarusului a învins formaţia Minsk Oblast cu scorul de 5-2 în confruntarea la care atracţia principală a fost chiar preşedintele.

Liderul în vârstă de 67 de ani, aflat la putere în Belarus de 27 de ani, poate fi văzut în imagini postate de preşedinţia belarusă încercând să înscrie şi dând pumn în pumn cu colegii de echipă.

La fel ca liderul rus Vladimir Putin, Lukaşenko este un fan al hocheiului pe gheaţă.

Mii de migranţi sunt blocaţi într-o zonă neutră între Polonia şi Belarus, în condiţii meteo tot mai grele.

Câteva zeci de persoane s-au adunat la postul de trecere spre Kuznica, în Polonia, care este blocat, şi au început să scandeze "Germania, Germania!", destinaţia-ţintă a multora dintre oamenii blocaţi la frontieră.

Totodată, poliţia poloneză a anunţat sâmbătă că a descoperit cadavrul unui tânăr sirian la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

"Cadavrul unui tânăr de naţionalitate siriană a fost descoperit ieri (vineri - n.r.), în pădure, în apropiere de Wolka Terechowska", a transmis poliţia din regiunea Podlasia (est) într-un comunicat de presă, potrivit căruia "cauzele decesului nu au putut fi stabilite la faţa locului".

Acest deces ridică la 11 numărul migranţilor care şi-au pierdut viaţa la această frontieră între UE şi Belarus, potrivit estimărilor mass media.

Pe de altă parte, poliţiştii au semnalat o nouă tentativă nocturnă de forţare a frontierei de către "o sută de persoane", în aceeaşi regiune.

"La vederea poliţiştilor şi soldaţilor, persoanele care se aflau de partea belarusă (a frontierei) au fugit în pădure", potrivit poliţiei.

Mii de migranţi, în majoritate originari din Africa şi Orientul Mijlociu, au trecut sau au încercat să treacă frontierele Belarusului în ultimele luni pentru a intra în Lituania, Polonia sau Letonia.

Uniunea Europeană îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că a provocat intenţionat această mişcare migraţională în replică la sancţiunile economice pe care blocul comunitar le-a adoptat la adresa sa.

Bruxelles-ul ar urma să impună noi sancţiuni împotriva Belarusului săptămâna viitoare.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite