Zelenski consideră că Macron s-a schimbat cu adevărat și între cei doi există o încredere reală

0
Publicat:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, că Emmanuel Macron s-a schimbat și acum între cei doi există o încredere reală.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Liderul ucrainean consideră că omologul său francez s-a schimbat de data aceasta. El crede că există o încredere reală între cei doi mai ales că Macron a fost cel care a deschis ușa livrărilor de tancuri și cel care susține candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană. 

"Cred că s-a schimbat. Şi s-a schimbat cu adevărat de data aceasta. La urma urmei, el a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri. El a susţinut, de asemenea, candidatura Ucrainei la UE. Cred că a fost un adevărat semnal", a declarat Zelenski, potrivit Digi24

 "Am avut multe discuţii cu Franţa, Germania şi alte ţări. Cred că încrederea este reală astăzi", a subliniat preşedintele ucrainean.

În ultima perioadă Emmanuel Macron a fost criticat în mai multe țări dar și în Ucraina pentru remarcile sale la adresa Rusiei, despre care a spus că nu trebuie umilită. De asemenea, el a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, de mai multe ori după ce Rusia a invadat Ucraina.

Volodimir Zelenski este într-un turneu european cu care a debutat la Londra. Acolo l-a întâlnit miercuri pe regele Charles al III-lea. A urmat miercuri seară un dineu la Paris cu președintele Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz.

Liderul ucrainean va merge joi la Bruxelles, acolo unde va discuta despre depunerea candidaturii Ucrainei pentru aderarea la UE și despre obținerea mai multor arme de la țările partenere. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite