Tancul considerat „mândria” armatei lui Putin, capturat de forțele ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii ucraineni au distribuit pe rețelele sociale mai multe fotografii în care prezintă capturarea în premieră a unui tanc T-90M, cel mai modern din dotarea forțelor armate ale Rusiei, considerat „mândria” armatei lui Vladimir Putin.

Militarii ucraineni au reușit să captureze un tanc T-90 FOTO Shutterstock
Militarii ucraineni au reușit să captureze un tanc T-90 FOTO Shutterstock

În fotografiile transmise de soldați se observă că tancul este acoperit cu un camuflaj de tip Nakidka ce absoarbe undele radar.

Nu sunt furnizate informații cu privire la locul unde a fost capturat tancul, dar se crede că acesta se află în regiunea Harkov de unde trupele rusești s-au retras haotic

Tancul T-90 a fost distrus cu un lansator de grenade suedez

Armata ucraineană a prezentat, în această primăvară, o serie de înregistrări video în care se arată cum un astfel de tanc modern este distrus după numai câteva zile de la intrarea lor în luptă.

Luptătorii ucraineni au arătat și cum au reușit să distrugă tancul rusesc de ultimă generație, și anume cu un lansator de grenade „Carl Gustaf” primit din Suedia. Acest tip de lansator de grenade au început să fie produse în Suedia începând cu anul 1946.

De asemenea, se estimează că în jur de 100 de tancuri T-90M se aflau în dotarea forțelor armate rusești înainte de declanșarea războiului din Ucraina, primul lot fiind livrat în primăvara anului 2020.

Luptătorii ucraineni au mai prezentat și alte fotografii cu tancuri, blindate, muniție și tehnică militară, care au fost capturate în această regiune din nord-estul Ucrainei.

Asta demonstrează faptul că militari ruși s-au retras în mod dezorganizat, fiind surprinși de contraofensiva armatei ucrainene, astfel încât poziția Ministerului Apărării de la Moscova, care susține că a ordonat o «regrupare» a forțelor în regiunea Donețk învecinată la sud, nu stă în picioare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite