Rușii au atacat orașul Bahmut folosindu-se de drone iraniene VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele invadatoare ruse atacă pozițiile armatei ucrainene, care se luptă pentru eliberarea orașului Bahmut, situat în regiunea Donețk. Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată un oraș cuprins de flăcări.

Partea estică a orașului Bakhmut este distrusă. Foto: Captură video Twitter
Partea estică a orașului Bakhmut este distrusă. Foto: Captură video Twitter

Conform presei ucrainene, trupele ruse ar fi utilizat dronele iraniene pentru a ataca pozițiile armatei ucrainene. Partea estică a orașului Bahmut este complet distrusă, fiind lansate atacuri și asupra clădirilor civile. 

Armata rusă este în defensivă aproape peste tot, afară de zonele din jurul orașului Bahmut și Avdiivka, unde câștigurile au fost restrânse, se arată în raportul publicat, luni dimineață, de Institutul pentru Studiul Războiului. 

Totodată, forțele ruse ar fi utilizat artileria de-a lungul liniei frontului din regiunea Donețk. Mai mult decât atât, Statul Major ucrainean a comunicat că rușii au suferit pierderi importante când au încercat să lanseze un atac în direcția Avdiivka. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că nu va exista niciun răgaz în luptele pentru redobândirea teritoriului pierdut în faţa Rusiei, în vreme ce Kievul a anunţat că armata sa a avansat pe malul estic al râului Oskil, ameninţând forţele de ocupaţie ruse în Donbas. 

Forţele armate ucrainene au traversat Oskil. De ieri, Ucraina controlează malul estic" al râului, a anunțat armata ucraineană într-o postare publicată, duminică noapte, pe Telegram.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite