Sute de zboruri anulate în Germania din cauza furtunii Sabine / Traficul feroviar pe distanţe lungi, de asemenea, sistat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii aşteaptă în gara principală din Köln după ce trenurile au fost anulate din cauza furtunii Sabine. 9 februarie 2020. FOTO Reuters / Thilo Schmuelgen.
Oamenii aşteaptă în gara principală din Köln după ce trenurile au fost anulate din cauza furtunii Sabine. 9 februarie 2020. FOTO Reuters / Thilo Schmuelgen.

Aproximativ 180 de zboruri către şi dinspre aeroportul din Frankfurt au fost anulate, duminică. Se aşteaptă întreruperi severe în transportul pe calea ferată, după ce operatorul feroviar Deutsche Bahn a anunţat că va suspenda toate călătoriile pe distanţe lungi, relatează Reuters.

Numărul zborurilor anulate reprezintă aproximativ 15% din cele aproximativ 1.200 de zboruri planificate către şi dinspre Frankfurt, principalul hub aerian al Germaniei, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului. 

El a adăugat şi că aproximativ 140 de zboruri programate pentru luni au fost deja anulate.

Zborurile au fost perturbate şi în Olanda şi Marea Britanie, unde furtuna a primit numele de Ciara.

Lufthansa, cel mai mare operator de transport al Germaniei, a declarat că va anula, luni, toate zborurile pe distanţe scurte de pe aeroportul din Munchen, programate până la ora locală 13:00, respectiv zborurile pe distanţe lungi programate până la ora locală 14:00.

Zborurile pe distanţe lungi ce ajung în Frankfurt nu ar trebui să fie afectate. 

Într-o declaraţie separată, oficialii Eurowings, subsidiară a grupului Lufthansa, au declarat că au suspendat operaţiunile de zbor pe aeroporturile din Hamburg, Berlin, Hanovra, Dortmund, Duesseldorf, Köln şi Stuttgart.

Operatorul feroviar Deutsche Bahn (DB) a avertizat, de asemenea, cu privire la riscul apariţiei unor perturbări severe, în condiţiile în care va sista călătoriile cu trenul pe distanţe lungi în Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite