Sute de refugiaţi au plecat de la Belgrad către Ungaria, pentru a cere deschiderea graniţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi în Serbia FOTO Arhivă
Refugiaţi în Serbia FOTO Arhivă

Câteva sute de refugiaţi au plecat marţi dimineaţă din centrul Belgradului şi se îndreaptă spre graniţa cu Ungaria, fluturând pancarte şi cerând deschiderea graniţelor, relatează Reuters.

Migranţii au plecat spre nord, de-a lungul râului Sava, dar au fost nevoiţi să se oprească de mai multe ori pentru a negocia cu poliţia. Toţi cei care iau parte la marş par să fie băieţi şi bărbaţi în vârstă de peste 15 ani.

„Suntem oameni, nu animale“, scrie pe unul dintre bannere.

Circa 7.000 de migranţi, majoritatea originari din Siria, Irak şi Afganistan, sunt blocaţi în Serbia şi nu îşi pot continua drumul spre Occident, din cauza gardului de graniţa cu Ungaria.

„Vom merge pe jos până la graniţa cu Ungaria“, a declarat Sadaqat Khan, un pakistanez în vârstă de 20 de ani, din Quetta. „Nu vrem în Serbia“, a adăugat el.

Mulţi migranţi de la Belgrad, majoritatea cazaţi în tabere improvizate în apropiere de gara din oraş, au crezut că referendumul de duminică din Ungaria, privind cotele de migranţi, înseamnă că graniţele vor fi deschise.

De fapt, ungurii au fost chemaţi la urne să se pronunţe dacă acceptă cotele de refugiaţi impuse de UE sau nu. Aproape toţi cei care s-au prezentat la vot au respins cotele. Însă referendumul nu este valid, pentru că rata de participare a fost sub 50%.

Mai mulţi refugiaţi care au plecat în urmă cu câteva luni din tabere din Belgrad au ajuns până la Novi Sad, dar acolo au fost opriţi şi reîntorşi în centre de primire din Serbia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite