SUA şi UE vor impune noi sancţiuni Rusiei după masacrul din Ucraina. Fiicele lui Putin ar putea fi vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distrugeri dupa peste 40 de zile de război în Ucraina
Distrugeri dupa peste 40 de zile de război în Ucraina

Statele Unite au anunţat că, împreună cu aliaţii europeni, vor impune Rusiei noi sancţiuni, astăzi, 6 aprilie, pentru spori izolarea sa economică şi tehnologică ca pedeapsă pentru atacurile asupra civililor din Ucraina.

Noul pachet include sancţiuni împotriva instituţiilor financiare, interzicerea investiţiilor în Rusia, restricţii mai dure contra întreprinderilor ruseşti de stat şi o listă extinsă de oficiali guvernamentali şi membri ai familiilor acestora care nu vor mai putea călători în Occident.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că obiectivul principal este epuizarea resurselor de care dispune preşedintele rus Vladimir Putin pentru a continua războiul.

Ministerul de finanţe al Statelor Unite a luat deja măsuri pentru a face mai dificilă îndeplinirea de către Rusia a obligaţiilor sale financiare, blocând orice plăţi ale datoriilor guvernamentale ruse cu dolari americani din conturile instituţiilor financiare americane.

Marea Britanie a îngheţat până acum active de circa 350 de miliarde de dolari, pentru a nu putea fi folosiţi în „bugetul de război” al lui Putin, ceea ce face ca peste 60% din rezervele valutare ale Rusiei să fie indisponibile.

Uniunea Europeană a anunţat că un al cincilea pachet de sancţiuni ale sale vizează exporturile de petrol şi cărbune şi interzice intrarea navelor ruseşti în porturile europene.

Noile penalităţi sunt impuse după relatările despre atrocităţi care ar fi fost comise de trupele ruse în suburbiile Kievului, despre care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că sunt printre cele mai grave crime de război de după Al Doilea Război Mondial.

Într-un discurs rostit pe 5 aprilie la Consiliului de Securitate al ONU, Zelenski a cerut pedepsirea Rusiei. El a prezentat evenimentele tragice care au avut loc în suburbia Bucea, spunând că au fost ucise familii întregi, în special oameni care au ajutat în vreun fel forţele ucrainene.

Cele două fiice ale lui Putin, vizate

Noul pachet de sancţiuni americane împotriva Rusiei, care este programat să fie prezentat pe 6 aprilie, va viza şi cele două fiice ale preşedintelui rus Vladimir Putin. De asemenea, restricţiile asupra activităţilor bancare vor afecta cele mai importante bănci ruseşti, relatează RBC-Ucraina cu referire la ”Wall Street Journal”.

În plus, se menţionează că sancţiunile vor fi îndreptate împotriva celor mai mari bănci ruseşti, în mod special, împotriva Sberbank, Alfa-Bank şi VTB. Noile măsuri împotriva băncilor şi întreprinderilor de stat ruse vizează prejudicierea oficialilor guvernamentali şi a familiilor acestora, anunţă RBC-Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite