SUA intenţionează să angajeze un consilier anticorupţie în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biroului Naţional Anticorupţie din Ucraina
Biroului Naţional Anticorupţie din Ucraina

Departamentul de Stat al SUA intenţionează să angajeze un consilier anticorupţie în Ucraina, care urmează să desfăşoare activităţi în domeniul „consolidării potenţialului” Biroului Naţional Anticorupţie din Ucraina (NABU) şi a altor instituţii juridice.

Biroul Internaţional de Asistenţă în Combaterea Traficului de Droguri şi Aplicare a Legii (INL) din cadrul Departamentului de Stat al SUA caută un specialist ale cărui responsabilităţi vor include menţinerea unor legături cu personalul NABU şi cu alţi oficiali ucraineni, formarea acestora şi furnizarea de „asistenţă tehnică” necesară, se arată într-un document semnat de Biroul Internaţional de Asistenţă în Combaterea Traficului de Droguri şi Aplicare a Legii (INL) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, informaează publicaţia libertatea cuvântului din Cernăuţi.

Printre alte activităţi, consilierul va trebui să interacţioneze cu avocaţi, judecători, procurori, reprezentanţi ai societăţii civile şi parlamentari din Ucraina. Printre responsabilităţile consilierului sunt incluse, de asemenea, consultări acordate Guvernului ucrainean cu privire la dezvoltarea şi adoptarea reformelor în domeniul aplicării legii şi a justiţiei penale. În plus, consilierul va conduce proiecte anticorupţie şi de acordare a asistenţei angajaţilor structurilor de forţă, forţelor de interne şi de aplicarea legii, sponsorizate de Washington.

Activităţile noului consilier vor fi coordonate cu reprezentanţi ai Departamentului de Justiţie al SUA, ai Departamentului Apărării şi al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Lucrările în cadrul acestui contract prezintă un interes semnificativ atât pentru societate, cât şi pentru Congres, subliniază Departamentul de Stat.

Documentul menţionează că proiectul este conceput pentru a ajuta autorităţile ucrainene să respecte standardele internaţionale pentru demersul viitor de integrare în Uniunea Europeană.

„Obiectivul cheie al programului Biroului Naţional Anticorupţie din Ucraina (NABU) este de a sprijini statul în respectarea standardelor europene şi internaţionale în domeniul aplicării legii, în vederea pregătirii unei potenţiale integrări în Uniunea Europeană”, a mai explicat instituţia.

Recent au apărut informaţii potrivit cărora Washingtonul va aloca mai mult de 22 de milioane de dolari pentru a creşte „durabilitatea democraţiei ucrainene”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite