Studenţi izolaţi la un hotel COVID din Mallorca. Tinerii strigă de la balcoane: „Vrem să plecăm!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi studenţi scandează la balcaoenle unui hotel că nu mai doresc să stea în carantină, deoarece nu sunt bolnavi de COVID-19.
Mai mulţi studenţi scandează la balcaoenle unui hotel că nu mai doresc să stea în carantină, deoarece nu sunt bolnavi de COVID-19.

Mai mulţi studenţi au făcut o excursie în Mallorca, dar din cauza creşterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu COVID-19, aceştia au rămas blocaţi într-un hotel. Ei se plâng că sunt ţinuţi captivi şi spun că nu au nicio legătură cu creşterea cazurilor: „Suntem nagativi, vrem să plecăm!”.

Dotaţi cu pancarte şi sătui să mai stea izolaţi în camere, peste 200 de studenţi au ieşit ieri la balcoane şi au început să protesteze, revoltaţi de faptul că mulţi dintre ei au deja teste COVID negative dar tot sunt ţinuţi în carantină.

Până acum, cam 265 dintre studenţii din Mallorca, care au fost direct sau indirect implicaţi în noul focar de COVID-19, s-au infectat cu virusul, conform anunţului făcut de ministrul regional al Sănătăţii, Patricia Gómez, scrie observatornews.ro.

Potrivit publicaţiei El Independente, sunt 249 de studenţi pe insulă, din cei 265 care au fost implicaţi în focarul de noi infectări. Ei au fost transferaţi la un hotel pentru a fi triaţi provizoriu, iar alţi 13 aşteaptă transferul. 

Din cei 249, 175 au teste PCR negative, 62 au fost confirmaţi cu infecţie, iar 12 aşteaptă rezultatele. Dintre cei pozitivi doar 12 au ajuns la spital, cu simptome moderate de COVID-19.

Poliţia locală a intervenit la hotelul în care sunt izolaţii tinerii, după ce au existat mai multe plângeri de la persoane ce stau în hoteluri alăturate. tinerii sunt acuzaţi că au dat muzica tare şi au aruncat obiecte de la balcoane.

Patricia Gómez a apărat decizia izolării şi a spus că „guvernul acţionează în conformitate cu criteriile de sănătate publică, pentru protecţia cetăţenilor", după ce s-a stabilit că sunt localnici din Mallorca ce ar fi putut intrat în contact cu tinerii infectaţi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite