Stoltenberg: Aliaţii condamnă crimele oribile împotriva civililor din Bucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE
Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE

„Aliaţii condamnă cu desăvârşire crimele oribile asupra civililor” din Bucea şi din alte locuri din Ucraina care se află sub controlul forţelor ruse, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, la Bruxelles, după un summit cu miniştrii de Externe ai statelor membre şi şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba.

De asemenea, NATO susţine eforturile pentru desfăşurarea unei anchete internaţionale privind crimele de război comise în Ucraina, va intensifica sprijinul pentru securitatea cibernetică acestei ţări invadate de armata rusă şi va oferi echipamente pentru se apăra în caz de un atac chimic sau biologic, a menţionat Stoltenberg.

„Aliaţii condamnă cu desăvârşire crimele oribile asupra civililor pe care le-am văzut în Bucea şi în alte locuri recent eliberate de sub controlul Rusiei”, a spus şeful NATO.

Stoltenberg adaugă că toţi responsabilii trebuie aduşi în faţa justiţiei şi că statele membre NATO susţin eforturile pentru desfăşurarea unei anchete internaţionale.

De asemenea, Alianţa va ajuta şi alte state partenere, inclusiv Georgia şi Bosnia şi Herţegovina, să îşi „consolideze rezistenţa” şi „capacitatea de apărare”, afirmă el.

„Aliaţii oferă şi sunt pregătiţi să facă mai mult atunci când vine vorba de sprijin militar”, a mai spus Stoltenberg.

Şeful NATO susţine că participarea ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, la discuţiile NATO este o modalitate prin care Alianţa se menţine în frunte cu ceea ce are nevoie Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite