Invitaţii la Jocurile Olimpice din 2024 ar putea fi transportaţi cu taxiuri aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Airbus, Aeroports de Paris şi Autoritatea de Transport din Paris explorează posibilitatea de a folosi taxiuri aeriene autonome pentru transportul persoanelor de pe aeroportul Charles de Gaulle până în oraş.

Transportul de la aeroportul Charles de Gaulle până în Paris durează aproximativ o oră, folosind un autobuz sau un tren. Cu ajutorul unor taxiuri aeriene, acest timp ar putea fi redus considerabil, şi folosit de persoanele care participă la eveniment în moduri mai productive.

Lucrurile deja s-au pus în mişcare, iar compania aeroporturilor din Paris va trebui să aleagă un loc pentru a servi drept hub central al taxiurilor până la sfârşitul acestui an, urmând ca acesta să fie construit în următoarele 18 luni. Testele vor avea loc pe una dintre rutele deja folosite pentru elicoptere, conform unui reprezentant al ADP.

Taxiurile ar putea decola la fiecare şase minute, iar folosirea acestora în cadrul Jocurilor Olimpice din 2024 ar putea fi privită ca un test pentru alte oraşe care vor să vadă cum ar funcţiona implementarea acestora în cadrul unor evenimente importante.

Pentru a fi folosite, taxiurile vor trebui să fie considerate îndeajuns de sigure şi să aibă o autonomie a bateriei excelentă. De asemenea, acestea vor trebui să fie conforme cu regulile şi infrastructura oraşului, arată engadget.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite