Spionajul militar ucrainean: Oficialii ruși de rang înalt din Crimeea încep să-și mute familiile în Rusia

0
0

Reprezentanţii Moscovei din administrația din Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, își „evacuează de urgență” familiile din regiune și din sudul Ucrainei, potrivit unui raport publicat marți de spionajul militar ucrainean (GUR).

Crimeea: Orașul antic Chersonesus FOTO Arhivă
Crimeea: Orașul antic Chersonesus FOTO Arhivă

„Acţiunile încununate de succes ale apărătorilor ucraineni au obligat aşa-zisele autorităţi din Crimeea ocupată temporar şi din sudul ţării noastre să-şi mute de urgenţă familiile pe teritoriul Federaţiei Ruse”, informează GUR, potrivit Agerpres.

În pofida încercărilor Moscovei de a da asigurări cu privire la securitatea vieţii în peninsulă, reprezentanţii administraţiei de ocupaţie, angajaţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) şi comandanţi ai unor unităţi militare încearcă în secret de subalternii lor să-şi vândă casele şi să-şi evacueze de urgenţă familiile și rudele din Crimeea.

În schimb, Moscova a interzis celorlalţi cetăţeni să încheie contracte de vânzare-cumpărare de imobile în zonă. În plus, a introdus „restricţii privind circulaţia peste Podul Crimeii şi încearcă prin toate mijloacele să nu permită accesul la informaţii despre contraofensiva desfăşurată de armata ucraineană”, precizează GUR.

Forțele ucrainene au înaintat 13 kilometri pe frontul din sud și au eliberat 13 localități, menționează agenția de presă Ukrinform, preluată de Agerpres.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite