Spania îşi revitalizează turismul din extrasezon cu pensionari români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja din Benicassim (adevarul.es)
Plaja din Benicassim (adevarul.es)

Guvernul Spaniei acordă subvenţii persoanelor peste 55 de ani din România şi alte 16 ţări europene, pentru vacanţe în Spania în extrasezon. Un pensionar român poate petrece şapte zile în Peninsula Iberică, astfel, cu doar 400 de euro.

Guvernul Spaniei a prezentat azi la Bucureşti un program de turism "Erasmus" pentru persoanele în vârstă de peste 55 de ani, care să contribuie la relansarea turismului din extra-sezon în Spania, scrie ABC.

"Europe Senior Tourism" este un proiect al Guvernului Spaniei care caută să atragă turişti de peste 55 de ani din 17 ţări europene prin preţuri mici şi condiţii speciale pentru acest tip de public. "Esta ca o bursă Erasmus pentru bătrâni", a declarat, la întâlnirea cu presa Javier Benjumea, preşedintele Segittur, societatea care se ocupă de punerea în practică a proiecutlui, despre asemănările dintre iniţiativa spaniolă şi prestigiosul program paneuropean de schimb de studenţi.

400 de euro o săptămână de vacanţă în Spania

Din octombrie 2010 până în aprilie 2011, cetăţenii de peste 55 de ani de pe întreg continentul vor putea beneficia de subvenţii ale Guvernului spaniol care va reduce preţul unei săptămâni de vacanţă în Spania până la 400 de euro de persoană.

Citeşte pe adevarul.es cât a investit guvernul spaniol în acest proiect şi ce beneficii a obţinut după primul an de aplicare, 2009-2010 şi află câţi europeni au profitat de acest program pentru a-şi petrece vacanţele în Spania

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite