Spania depăşeşte pragul de 40.000 de decese cauzate de COVID-19. Peste 700 de morţi doar în ultimele două zile

0
0

Spania a depăşit, miercuri, 40.000 de decese din cauza coronavirusului, conform bilanţului oficial furnizat de autorităţile spaniole, conform presei internaţionale.

Miercuri au fost înregistrate 311 noi decese, fapt ce a adus totalul la 40.105 de morţi de la începutul pandemiei. În Europa, şi Franţa a atins acest prag în urmă cu o săptămână. Regatul Unit l-a atins, tot miercuri, pe cel de 50.000 de morţi. Cifrele de miercuri vin după ce cu o zi în urmă, Spania a atins recordul de decese în 24 de ore din al doilea val al pandemiei, cu peste 400 de noi decese. Totuşi, autorităţile dau semne de optimism şi estimează că epidemia a intrat într-o fază de „stabilizare netă”.

„Sunt mai multe zile de când incidenţa cumulată pe 14 zile s-a stabilizat” în jurul a 525 de cazuri la 100.000 de locuitori, a explicat marţi Fernando Simon, directorul centrului de urgenţă sanitară al Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre o tendinţă observată de la începutul lui noiembrie, după ce a trecut „vârful de transmisie” de la sfârşitul lui octombrie, „efect” al restricţiilor introduse în Spania, potrivit lui, citat de Agerpres.

În 25 octombrie, guvernul a declarat stare de urgenţă sanitară, care implică o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi autorizează autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID. Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul sau au dispus închiderea barurilor şi restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul altor ţări europene care au decretat izolarea la domiciliu.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite