Spania: Catalonia reimpune restricţii pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia sanitară s-a deteriorat brusc în ultimele zile în Spania, cu o explozie a numărului de contaminări cu COVID-19 în rândul tinerilor.
Situaţia sanitară s-a deteriorat brusc în ultimele zile în Spania, cu o explozie a numărului de contaminări cu COVID-19 în rândul tinerilor.

Catalonia a decis marţi să reimpună restricţii pentru a stopa creşterea cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele zile, în special în rândul tinerilor, în această regiune din nord-estul Spaniei, relatează AFP.

Cluburile şi alte locuri de divertisment nocturne în spaţii închise se vor închide de la sfârşitul acestei săptămâni. Va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane,
„Pandemia nu s-a terminat, noile variante sunt foarte contagioase şi avem încă categorii mari de populaţie care nu sunt vaccinate. Nu putem pretinde că am învins virusul", a avertizat Patricia Plaja, purtătoarea de cuvânt a guvernului catalan, într-o conferinţă de presă.

Ea s-a pronunţat chiar pentru revenirea la obligativitatea purtării măştii, subliniind totuşi că această decizie nu intră în competenţa guvernului autonom catalan, conform Agerpres. 

În acelaşi timp, campania de vaccinare s-a accelerat: 40,3% din cei aproximativ 47 de milioane de spanioli sunt complet vaccinaţi împotriva coronavirusului, în timp ce jumătate (55,9%) au primit cel puţin o doză de vaccin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite