Spania a început vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a aproximativ 3,3 milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani a început miercuri, în Spania, cu doze speciale de la compania Pfizer, relatează EFE.

Vaccinarea minorilor este prevăzută începând de miercuri în centrele de sănătate, şcoli şi centre abilitate, aşa-numitele "vaccinodromuri", cu o primă tranşă de vaccinuri pediatrice de 1,3 milioane de doze de la Pfizer deja preparate în fiole, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii, conform Agerpres.

Cantitatea de vaccin este redusă la 10 micrograme, o treime din cea administrată adulţilor, cu un interval de opt săptămâni între doze, în loc de 21 de zile, pentru a obţine un răspuns imunitar cât mai bun. 

Dozele pediatrice de la Pfizer au demonstrat o eficienţă împotriva COVID-19 simptomatic în teste clinice, cu o reacţie mai scăzută la grupa de vârstă 16 - 25 de ani. 

Unele regiuni au decis vaccinarea copiilor în şcoli, astfel încât autorităţile sanitare trebuie să ceară consimţământul familiilor, în timp ce altele au preferat locuri extraşcolare, pentru a asigura însoţirea de către un părinte şi acordul acestuia. 

Minorii sub 12 ani, categoria de populaţie care mai rămânea de vaccinat în Spania, prezintă o mai mare incidenţă de contagiere în această ţară (648 de cazuri la 100.000 de locuitori) în ultimele 14 zile, în condiţiile în care media în ţară este 412, potrivit datelor oficiale. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite