Spania a „imobilizat temporar” iahtul oligarhului rus Serghei Cemezov, în valoare de 140 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

În cadrul sancţiunilor împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, Spania a confiscat iahtul oligarhului rus Serghei Cemezov, care se află în portul din Barcelona din luna februarie, informează The Guardian.

Iahtul Valerie de 85 de metri are o valoare estimată la 140 de milioane de dolari şi aparţine lui Cemezov, un fost ofiţer KGB, care conduce conglomeratul Rostec.

„Am imobilizat temporar la Barcelona (nord-est) un iaht aparţinând unuia dintre principalii oligarhi ruşi, cu valoare de aproximativ 140 de milioane de dolari (128 de milioane de euro) şi o lungime de 85 de metri, iar altele urmează să vină", a indicat premierul spaniol Pedro Sanchez, fără alte precizări.

Serghei Cemezov apare în special pe listele oligarhilor ruşi sancţionaţi de Statele Unite şi Marea Britanie încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, potrivit Digi24. 

Răspunsul occidental implică blocarea conturilor bancare, vilelor şi navelor de lux ale magnaţilor ruşi. Dar capturile mari, precum câteva iahturi în Franţa şi Italia în ultimele zile, sunt încă destul de rare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite