România, pe prima pagină în The New York Times: „Refugiaţii găsesc adăpost şi un bun-venit din inimă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
The New York Times a deschis ediţia de luni cu o fotografie realizată la Suceava de către Cristian Movilă FOTO: The New York Times
The New York Times a deschis ediţia de luni cu o fotografie realizată la Suceava de către Cristian Movilă FOTO: The New York Times

Prestigiosul ziar The New York Times a deschis ediţia de luni, 14 martie 2022, cu o fotografie emoţionantă cu o familie de refugiaţi aflată la Suceava, realizând şi un amplu articol despre refugiaţii găzduiţi la hotelul omului de afaceri Ştefan Mandachi.

În fotografia de deschidere, realizată de către Cristian Movilă, este o femeie refugiată din Ucraina, care îşi ţine în braţe băieţelul. Mama şi fiul sunt cazaţi la hotelul lui Ştefan Mandachi. În articolul din interiorul ziarului sunt prezentaţi doi refugiaţi care au poposit câteva zile la hotelul lui Mandachi, cu câinele şi pisica lor, înainte de a merge în Israel la fiul lor. Şi articolul din ziar este ilustrat cu o fotografie superbă realizată de acelaşi apreciat fotograf Cristian Movilă.

Cu titlul ”Refugiaţii ucraineni în România găsesc adăpost şi un bun-venit din inimă pentru animalele de companie”, The New York Times prezintă povestea lui Viktor şi Rachel Borovic, care au ajuns din Ucraina la Suceava cu câinele lor Busia şi cu pisica Coco, numită astfel după Coco Chanel. 

Iniţial, cuplului de refugiaţi li se oferise masă şi găzduire la o biserică din Suceava, însă au plecat de acolo după ce nu li s-a permis să stea şi cu animalele de companie. Aşa că cei doi au mers cu animalele de companie la Mandachi Hotel&Spa, unde au găsit un adăpost, masă şi cazare. O primire călduroasă ce i-a impresionat.

Jurnalista Patricia Cohen scrie că ”cei doi au aflat că toate animalele de companie ale refugiaţilor sunt binevenite la hotelul lui Ştefan Mandachi, acesta ajutându-i şi cu un veterinar pentru a pune cipuri căţelului şi pisicii”.

articol the new tork times refugiati ucraina la suceava 01

În articolul din The New York Times se precizează că Ştefan Mandachi, care deţine deja opt câini, două pisici şi doi porci, a aranjat cu un veterinar să vină la adăpost pentru a elibera paşapoartele animalelor de companie ale cuplului de refugiaţi şi pentru a le insera cipuri de identitate.

După două zile petrecute la Suceava, familia Borovic a plecat în Israel, acolo unde locuieşte fiul lor. ”Am luat cu noi doar câinele, pisica şi încălţările”, i-a spus Viktor Borovic jurnalistei de la The New York Times.

Şi Ştefan Mandachi a avut reacţie pe Facebook la articol. ”Incredibil. Pe prima pagină a celui mai celebru ziar de pe pământ, New York Times, este o poză de la Suceava, din tabăra de refugiaţi de la Hotel Mandachi!”, a scris suceveanul.

Până acum, la hotelul lui Ştefan Mandachi din Suceava au fost cazaţi gratuit peste 4.000 de refugiaţi, precum şi peste 600 de câini şi pisici.

Patricia Cohen, autoarea articolului despre refugiaţii din Ucraina primiţi foarte bine la Suceava, scrie pentru The New York Times din 1997.

Vă mai recomandăm şi:

Cum a ajuns o frumoasă ucraineancă renumită în industria fashion refugiată la Botoşani

Sute de elevi „predau” lecţia omeniei ajutând refugiaţi. „Am văzut copii care plângeau şi m-a durut tare”

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri