Soldaţii ucraineni îşi ung gloanţele cu grăsime de porc pentru a le folosi în lupta cu cecenii. Care este explicaţia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Soldaţii ucraineni ung gloanţele cu grăsime de porc. Acestea vor fi folosite în luptele împotriva cecenilor conduşi de Ramzan Kadîrov, pentru ca aceştia, care sunt de religie musulmană, să nu poată ajunge în Paradis, conform tradiţiei musulmane, credincioşii neavând voie să consume carne şi produse din porc.

Într-un filmuleţ înregistrat de soldaţii ucraineni din forţele speciale, se vede cum gloanţele sunt unse cu slănină de porc, iar unul dintre ei li se adresează cecenilor, spunând: „în Paradis, din Ucraina, nu aveţi cum să ajungeţi, pentru că veţi muri de gloanţe unse cu slănină”, potrivit Digi24. 

Soldaţii ceceni s-au alăturat asaltului rusesc asupra Ucrainei

Liderul Ceceniei, republică din sudul Rusiei este un aliat cheie al preşedintelui rus. Justificând invazia, el spune că decizia lui Putin de a ataca Ucraina va împiedica inamicii Moscovei să folosească ţara pentru a lansa un atac asupra Rusiei.

Un comandant de top al trupelor cecene şi mâna dreaptă a liderului Ramzan Kadîrov a fost ucis de forţele speciale ucrainene SpetzNaz „Alfa”, în zona aeroportului Gostomel din apropierea Kievului, potrivit mai multor surse. Generalul Magomed Tushaev ar fi fost eliminat împreună cu întregul său regiment.

„Acum câteva ore, trupele ucrainene de elită SpetzNaz «Alfa» l-au eliminat pe comandantul de top al forţelor cecene, generalul Magomed Tushaev, şi întregul său regiment de «kadyrovtsi», care au aterizat în zona Gostomel lângă Kiev. Confirmat. Mai multe detalii în curând”, a scris pe Twitter Victor Kovalenko, jurnalist specializat în Ucraina.

Cecenii au negat informaţia şi au spus că vor veni cu dovezi.

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua patru. Ruşii au pătruns în Harkov, oraş cu 1,4 milioane de locuitori. NATO va trimite ajutoare militare

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite