Soldaţii ucraineni alungă trupele ruse din Harkov. Jurnalişti: Locul arată ca o „morgă în aer liber”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / EPA-EFE
FOTO Arhivă / EPA-EFE

Soldaţii ucraineni luptă pentru a alunga trupele ruse din Harkov. Cadavrele inamicului sunt pe străzile şi câmpurile din jurul oraşului, jurnaliştii descriind periferia drept o „morgă în aer liber”.

Harkovul a fost unul dintre cele mai bombardate oraşe încă de la începutul războiului din Ucraina. Pe măsură ce forţele ucrainene se luptă cu cele ruseşti pentru a prelua controlul unor părţi ale locului, au apărut mai multe imagini cu soldaţii morţi.

O fotografie arată patru cadavre ale soldaţilor ruşi aranjaţi în formă de Z - simbolul invaziei sângeroase a Rusiei - într-un sat recâştigat de forţele ucrainene la periferia Harkovului, scrie The Sun.

Potrivit jurnaliştilor Associated Press, soldaţii morţi purtau banderole albe folosite în mod obişnuit de luptătorii ruşi, în timp ce mai multe truse medicale au fost văzute aproape de cadavre.

Între timp, forţele ucrainene au descoperit un cadavru în interiorul unui apartament în care se adăpostiseră, precum şi două într-un vehicul ars, în timp ce recâştigau un sat de lângă Harkov.

Luptele sângeroase din Harkov vin în contextul în care trupele ruse au început să ia cu asalt oţelăria Azovstal din Mariupol. 

Osnat Lubrani, coordonatorul umanitar al ONU pentru Ucraina, a declarat că, datorită efortului de evacuare, 101 persoane (femei, bărbaţi, copii şi persoane în vârstă) au putut, în sfârşit, să părăsească buncărele de sub oţelăria Azovstal şi să vadă lumina zilei după două luni.

Cu toate acestea, veştile pentru cei rămaşi în urmă au fost mai sumbre, deoarece luptătorii ucraineni au spus că forţele ruse au început să ia cu asalt uzina.

Numărul luptătorilor ucraineni adăpostiţi înăuntru a fost neclar, dar ruşii au estimat că ar fi vorba de 2.000 de soldaţi şi au existat rapoarte că 500 au fost răniţi.

În uzina Azovstal au rămas şi câteva sute de civili, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereşciuk.

Ea a spus că, pe tot parcursul nopţii uzina a fost atacată. Două femei au fost ucise şi alţi 10 civili au fost răniţi.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite