Soldaţi ruşi, observaţi ascunzându-se în păduri: „Sunt căutaţi de comandanţii lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Autorităţile dintr-o mică localitate din regiunea Harkov au scris pe reţelele sociale despre prezenţa unor soldaţi ruşi fugari pe care locuitorii i-au observat ascunzând-se în pădure, relatează presa ucraineană.

„Ruşii s-au întors aici – răniţi, murdari, înfometaţi, mânioşi, cu echipamentul avariat. S-au refugiat în satul nostru pentru a-şi reface forţele. Avem informaţii că circa 200 de soldaţi ruşi se ascund acum în pădurile de la marginea satului. Sunt căutaţi de comandanţii lor”, a scris un oficial din consiliul localităţii Borova de lângă oraşul Izium.

După ce a suferit pierderi într-o altă bătălie pentru controlul asupra oraşului Izium, un grup de soldaţi ruşi s-a retras în Gorohovatka, un mic sat de la periferia localităţii Borova. Un alt grup s-a ascuns în pădurea locală.

Borova este situată pe malul de est al râului Oskil, în timp ce Gorohovatka se află pe celălalt mal, cele două localităţi fiind conectate printr-un pod.

În această săptămână, armata ucraineană a distrus centrul de comandă şi informaţii al armatei a 20-a a Rusiei, care se afla în regiunea Harkov, lăsând multe trupe ruseşti fără îndrumare tactică.

În nord-est, încă de la începutul războiului, armata rusă s-a confruntat cu întreruperi ale aprovizionării cu alimente şi muniţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite