Soarta vicepremierului britanic acuzat de hărţuire și descris ca un „tiran nepoliticos” e incertă

0
Publicat:

Premierul britanic Rishi Sunak a primit joi raportul potenţial devastator cu privire la acuzaţiile de hărţuire morală contra ministrului justiţiei şi vicepremierului Dominic Raab, dar a arătat că are ''încredere deplină'' în acesta, transmite France Presse, citată de Agerpres.

Dominic Raab. FOTO Facebook
Dominic Raab. FOTO Facebook

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a spus că acesta a primit raportul coordonat de un anchetator independent.

Dominic Raab are formulate pe numele său opt plângeri referitoare la comportamentul din perioada când era ministru al afacerilor externe şi ministru pentru Brexit.

Premierul Rishi Sunak. care, la preluarea mandatului, a promis că va da dovadă de'integritate, profesionalism şi responsabilitate, a mărturisit că are „încredere deplină'' în videpremier, dar că va analiza atent concluziile raportului, potrivit purtătorului de cuvânt.

Dominic Raab, descris ca un „tiran nepoliticos şi agresiv''

Cotidianul The Guardian a relatat, în noiembrie 2022, că desemnarea lui Dominic Raab la conducerea Ministerului Justiţiei a provocat nelinişte pentru numeroşi funcţionari, unii dintre ei luând în calcul chiar să demisioneze.

Publicaţiea britanică a arătat că personalul ministerului a descris o „cultură a fricii'' în interiorul instituţiei conduse de un „tiran nepoliticos şi agresiv''.

Ar fi aruncat cu roșii în timpul unei reuniuni

Și tabloidul The Sun a relatat că, într-un acces de furie, Raab a aruncat tomate în timpul unei reuniuni, lucru dezminţit la acea vreme de purtătorul său de cuvânt.

Downing Street 10 nu a precizat când vor fi făcute publice concluziile raportului, dar a estimat că acest lucru se va întâmpla „cât mai rapid posibil'' dacă vor fi luate măsuri.

 Dominic Raab a insistat în luna februarie că întotdeauna s-a „comportat într-o manieră profesionistă pe întreaga durată a mandatului său''.

„Dacă o acuzaţie de hărţuire morală este confirmată, voi demisiona'', a mai spus vicepremierul atunci.

De precizat că  un alt ministru britanic, Gavin Williamson, a demisionat în noiembrie în urma unor acuzaţii de hărţuire.

Un sondaj Savanta a arătat că cca. 72% dintre alegătorii britanici sunt de părere că Dominic Raab ar trebui să demisioneze dacă a fost autorul unor acte de hărţuire, iar 44% cred că Sunak avea cunoştinţă despre aceste acuzaţii când l-a desemnat pe Raab

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite