Vicepremierul britanic susţine că proprietăţile elitelor ruse ar putea fi predate refugiaţilor ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Regatului Unit a fost criticat pentru că a abordat prea lent implementarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi. foto epe efe
Guvernul Regatului Unit a fost criticat pentru că a abordat prea lent implementarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi. foto epe efe

Vicepremierul britanic Dominic Raab a declarat că proprietăţile elitelor ruse ar putea fi oferite refugiaţilor ucraineni, aceasta după ce guvernul d ela Londra a fost acuzat că a acţionat prea încet în privinţa sancţiunilor.

Dominic Raab a făcut aceste remarci în timp ce apăra sancţiunile impuse de Marea Britanii după invazia Ucrainei de către Rusia, conform The Guardian.  

Întrebat în cadrul unui interviu pentru postul de radio LBC dacă Marea Britanie ar putea confisca proprietăţile deţinute de oligarhii ruşi, după invazia Rusiei asupra Ucrainei, Raab a spus: „Dacă vom avea dovezile şi temeiul legal, atunci o vom face”. 

Întrebat de asemenea dacă va sprijini folosirea acelor proprietăţi pentru a găzdui refugiaţii ucraineni – o măsură cerută de liberal-democraţi şi susţinută în guvern de secretarul Michael Gove, Raab a răspuns: „Da, absolut. Analizăm totul, este un efort de echipă în întreaga guvernare, de la secretarul de externe şi apărare până la Michael Gove şi, desigur, prim-ministrul”. 

Guvernul Regatului Unit a fost criticat pentru că a abordat prea lent implementarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi.

Vicepreşedintele Partidului Laburist, Anneliese Dodds, a spus că Marea Britanie trebuie să „nu mai târască” picioarele pentru a restrânge fondurile care provin de la persoane apropiate de Putin, adăugând că sunt necesare „acţiuni imediate” .

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite