Situație disperată în Ucraina. Oamenii sunt sfătuiți să părăsească țara pentru a se reduce consumul de energie

0
Publicat:

După ce bombardamentele rusești au distrus aproape jumătate din sistemul energetic al Ucrainei, se caută soluții disperate pentru a se face economie de electricitate.

Atac asupra sistemului energetic al Ucrainei FOTO Profimedia
Atac asupra sistemului energetic al Ucrainei FOTO Profimedia

Recent, reprezentantul celei mari firme private de energie din Ucraina, Maxim Timcenko, a spus că oamenii ar trebui să ia în considerare părăsirea țării pentru câteva luni, pentru a se face în acest fel economie de electricitate, conform BBC.

„Dacă pot găsi un loc unde să stea următoarele 3-4 luni, ar ajuta foarte mult sistemul (energetic). Dacă consumi mai puțin, atunci spitalele cu soldați răniți vor avea alimentarea cu energie garantată. Așa se poate explica că, consumând mai puțin sau plecând, îi ajuți și pe alți oameni“, a dat soluția Maxim Timcenko.

Din cauza atacurilor ruse cu rachete și drone kamikaze, sistemul energetic ucrainean este în pragul unei crize. În Ucraina au fost afectate aproape toate centralele mari nenucleare, precum și peste 30% din stațiile de transport ale rețelei.

La începutul acestei săptămâni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a sugerat că atacurile au fost o „consecință” a refuzului Ucrainei de a negocia cu Rusia.

Occidentul se grăbește să pună umărul la refacerea sistemului energetic al Ucrainei pentru a-l bate pe Putin și de acest front.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite