Situaţia „devine din ce în ce mai complicată” pe linia frontului, recunoaşte Zelenski

0
Publicat:

  Situaţia „se complică” pe teren împotriva trupelor ruseşti din Ucraina, care este din nou ţinta unor bombardamente intense, a recunoscut sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

„În cele 346 de zile ale acestui război, am spus de multe ori că situaţia de pe front este dificilă. Şi că situaţia se complică”, a spus el în mesajul său zilnic, citat de AFP.

„Acum ne aflăm din nou într-un astfel de moment. Un moment în care ocupantul mobilizează tot mai multe forţe pentru a ne străpunge apărarea. Este foarte dificil acum în Bahmut, Vugledar, Lîman (în est) şi în alte regiuni”, a adăugat şeful statului ucrainean, potrivit Agerpres. 

Zelenski a salutat un nou schimb de prizonieri sâmbătă, care a permis Kievului să recupereze 116 militari, inclusiv doi ofiţeri.

În total, din 24 februarie, data începerii invaziei ruseşti, au fost eliberaţi 1.762 de ucraineni ţinuţi în captivitate de ruşi, a precizat el.

De asemenea, Zelenski a menţionat sâmbătă, fără să le precizeze, „lucruri foarte importante” pe care le pregăteşte cu premierul britanic Rishi Sunak, în urma unei conversaţii pe care cei doi tocmai o avuseseră.

El a profitat de ocazie pentru a saluta faptul că „acum, în Marea Britanie, băieţii noştri au început deja să se antreneze pe tancurile Challenger”, dintre care Londra a promis să livreze 14 în ţara sa.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite