Silvio Berlusconi sugerează că toţi migranţii ilegali din Italia sunt infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Migranţii ilegali care au ajuns în Italia în ultimii ani sunt infractori, din moment ce „nu au nicio posibilitate“ de a obţine un loc de muncă normal, a sugerat fostul premier italian Silvio Berlusconi într-un interviu ce a fost publicat luni.

„Potrivit celor mai conservatoare estimări, în Italia există 500.000 de migranţi ilegali, care au sosit în ultimii ani şi care au fost toleraţi de guvernele de stânga“, a declarat Berlusconi pentru ziarul „Il Foglio“, transmite dpa.

„Aceşti oameni nu au nicio posibilitate de a avea un loc de muncă obişnuit, ca urmare, pentru a supravieţui, sunt nevoiţi să încalce legea. Asta înseamnă muncă nedeclarată, prostituţie, trafic de droguri, furturi etc. Cum să nu-ţi fie frică (de ei)?“, a întrebat el, notează Europe Online.

Începând cu prima jumătate a anului 2015, Italia a fost punctul principal de intrare în Europa pentru migranţii proveniţi din Africa de Nord. Mulţi dintre ei vor să ajungă în nordul Europei, însă introducerea unor controale mai dure la frontieră au făcut ca acest lucru să fie din ce în ce mai greu de realizat.

Potrivit datelor citate de dpa, în  perioada 2015-2017 în Italia au ajuns peste 450.000 de migranţi. Totuşi, anul trecut numărul sosirilor a scăzut cu 34% comparativ cu 2016, după ce guvernul a ajuns la un acord cu autorităţile libiene. 

Berlusconi, care este în campanie pentru alegerile generale din 4 martie, deşi nu poate candida din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală, a spus că „teama (de migranţi) ar trebui abordată prin oprirea fluxului de noi sosiri (...) şi nu doar prin reducerea lor“.

Alianţa conservatoare a lui Berlusconi, care include formaţiunea de extremă-dreapta Liga Nordului şi formaţiunea Fraţii Italiei, se află pe primul loc în sondajele cu privire la intenţiile de vot la viitoarele alegeri legislative din Italia, cu aproximativ 35% din opţiuni. 

Analiştii spun că alianţa ar putea dispune de o majoritate parlamentară în cazul în care va obţine cel puţin 40% din voturi la scrutin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite